Au Pair

Ο ορισμός της λέξης «Αupair» σημαίνει ζευγάρι στα ελληνικά και θυμίζει την φιλοξενία οικογενειών , παρόλο που κάποιος είναι υπάλληλος, αντιμετωπίζετε ως διεθνής επισκέπτης σαν να είναι μέλος της οικογενείας μας .

Όταν μιλάμε για το au pair εννοούμε κάποιο άτομο άλλης χώρας (αγόρι ή κορίτσι ), ηλικίας μεταξύ των 18 με 35 ετών, το οποίο έρχεται στην Ελλάδα , για να μάθει ελληνικά συμβιώνοντας με ελληνόφωνη οικογένεια.

Η οικογένεια παρέχει στον/στην Aupair το δικό του/της χώρο (δωμάτιο) μέσα στο σπίτι, με όλες τις παροχές σίτιση, στέγαση & κάποιο τυπικό χαρτζιλίκι.

Το άτομο Aupair βοηθάει στη φροντίδα των παιδιών και σε οικιακές μικροδουλειές. Παρεμπιπτόντως αναλαμβάνουν τη φροντίδα των παιδιών για τουλάχιστον δυο βράδια την εβδομάδα.

Εκ των προτέρων το άτομο Aupair συμφωνεί στη βοήθεια των παιδιών & στην εκτέλεση οικιακών μικροδουλειών εντός της οικίας.

Πρόκειται για άτομα καλά μορφωμένα, που συνήθως έχουν τελειώσει κάποιο πανεπιστήμιο η φοιτούν ακόμη. Τα άτομα Aupair γίνονται κανονικά μέλη της οικογένειας , ανταλλάσσοντας ήθη και έθιμα τα οποία συχνά καταλήγουν και οδηγούν σε στενές οικογενειακές σχέσεις , όπως επίσης και φιλίες.

Υποχρεώσεις ενός ατόμου Aupair

Ξύπνημα παιδιών , ντύσιμο, πρωινό κ μπάνιο
Παιχνίδι με τα παιδιά και βοήθεια στα μαθήματα τους
Βοήθεια στην ετοιμασία του γεύματος ή των σνακ, στρώσιμο των παιδικών κρεβατιών, πλύσιμο κ σιδέρωμα των ρούχων
Να παίρνει και να πηγαίνει τα παιδιά από/στο το σχολείο όταν οι γονείς έχουν εξωτερικές υποχρεώσεις
Να ψωνίζουν , να ξεσκονίζουν κ κάποιες άλλες μικροδουλειές
Να παραμένουν στο σπίτι αν χρειαστεί σε περίπτωση κάποιας αρρώστιας ή αδιαθεσίας των παιδιών ή εξαιτίας διακοπών των γονέων
Baby-sitting για περισσότερα από δυο βράδια την εβδομάδα
Οι οικογένειες πρέπει να γνωρίζουν πως το άτομο Aupair δεν είναι καμαριέρα ή καθαρίστρια. Οι υποχρεώσεις τους δεν συμπεριλαμβάνουν σκληρές δουλειές άσχετες με τα παιδιά όπως καθάρισμα των τζαμιών ή καθάρισμα του σπιτιού.

Οι οικογένειες είναι υποχρεωμένες να βοηθούν τους Aupair Σε περίπτωση που αυτοί δεν έχουν ξανά αναλάβει φροντίδα παιδιών .

Θα θέλατε να γίνετε μέλος του κοινωνικού αυτού προγράμματος που σας δίνει την ευκαιρία να φιλοξενήσετε ένα μέλος από την ευρωπαϊκή ένωση και να το εντάξετε στην ελληνική οικογένεια σας ????

Να του μάθετε τα πάντα για τα ελληνικά ήθη και έθιμα, τη γλώσσα, την ιστορία ενώ θα μένει στην οικία σας ????

Ασφάλεια Ο κάθε υποψήφιος είναι υποχρεωμένος να κανονίσει μόνος του την ταξιδιωτική του μεταφορά στην Ελλάδα Οι εργοδότες είναι υποχρεωμένοι να πληρώσουν για την ασφάλεια υγείας σε περίπτωση εργατικού ατυχήματος και να έχουν τα άτομα αυτά ασφαλισμένα Visas και άδεια εργασίας.

Για τους ευρωπαίους πελάτες δεν απαιτείται visa για να εργαστούν στην Ελλάδα. ¨Όλοι οι άλλοι υποψήφιοι που προέρχονται από χώρες που δεν ανήκουν στην Ευρωπαϊκή ένωση θα χρειαστούν μια visa εργασίας η μια μαθητική visa.

Η εταιρία μας σας προμηθεύει με όλες τις πληροφορίες για να αποκτήσετε ευκολότερα κ γρηγορότερα έναν Aupair

Το Aupair στην Ελλάδα κ οι προϋποθέσεις

20-40 ετών
Καλά ελληνικά ή αγγλικά
Έτοιμοι να υπογράψουν ετήσιο η διετή συμβόλαιο
Εμπειρία σε οικιακές εργασίες
Εμπειρία στη φροντίδα παιδιών
Καλές συστάσεις

Blog

Αφήστε μια απάντηση